Politika privatnosti

U PODCAST INKUBATORU cijenimo vašu privatnost i pridajemo osobiti značaj zaštiti vaših osobnih podataka.
Zbog toga vam ovim dokumentom želimo pojasniti koje osobne podatke obrađujemo i zašto to činimo, te kako se odnosimo prema osobnim podacima koje obrađujemo.
Vaše podatke prikupljamo i obrađujemo isključivo u svrhu kvalitetnog pružanja naših usluga, na zakonit, pošten i transparentan način. Obrađujemo samo one podatke koji su nužni za pružanje pojedine usluge, vodeći računa o njihovoj primjerenoj zaštiti.
Kada prestane potreba za obradom vaših osobnih podataka, sve osobne podatke brišemo ili ih primjenom primjerenih tehničkih rješenja anonimiziramo radi isključivog korištenja u statističke svrhe.Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu našim temeljnim vrijednostima i načelima, ovom politikom privatnosti i važećim europskim i hrvatskim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka.Izrazi koji se koriste u ovoj politici privatnosti, a imaju rodno značenje odnose se jednako na muški i ženski rod.

Ova Politika (zajedno s drugim povezanim dokumentima) određuje koje vaše osobne podatke prikupljamo i način na koji ih koristimo.


Osobni podaci koje možemo prikupiti od vas

 • Prikupljamo osobne podatke o vašim posjetima Internetskoj stranici, uključujući, ali neograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, web zapise, anketne sadržaje i sadržaje iz kontakt obrazaca te druge obavijesne podatke i resurse kojima pristupate.
 • Prikupljamo sve informacije koje nam šaljete kada koristite naše kontakt obrasce (“Kontaktirajte nas”, “Pošaljite nam poruku”, “Shop” ).

Prikupljanje vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja, jer nam je navedena informacija potrebna kako bismo odgovorili na vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja naših obrazaca za kontakt temelji se na vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježiti ćemo tu korespondenciju.

 • Vaše osobne podatke koristimo isključivo za komunikaciju.
 • Kao što je objašnjeno u našoj Politici o korištenju kolačića, https://podcastinkubator.com/kolacici/ kolačići se također mogu pohraniti na vaš uređaj.

 

Kako koristimo vaše osobne podatke

Prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 • za pružanje odgovora na vaše zahtjeve ili pitanja kad nas kontaktirate

 

Korištenje navedenih osobnih podataka dopušteno je zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka koje se primjenjuju jer je to:

 • nužno za potrebe naših legitimnih interesa u ispunjavanju gore navedenih ciljeva, a te interese u svakom slučaju ne nadjačavaju vaši privatni interesi;

 

Ne donosimo nikakve automatske odluke u okviru automatske obrade, uključujući profiliranje, što dovodi do pravnih učinaka na vas ili sličnih značajnih utjecaja na vas.

 

Vaše podatke čuvati ćemo duže od potrebnog razdoblja i na taj način ispuniti naše zakonske i regulatorne obaveze. To je razdoblje obično 2 godine.

 

Marketinške poruke

Samo ukoliko ste dali suglasnost slati ćemo vam marketinške poruke putem e-pošte.

U pravilu ćemo Vam ponuditi potvrdni okvir na obrascima koji koristimo za prikupljanje vaših osobnih podataka u kojima, ako pristanete primati marketinške poruke, morate kliknuti unutar okvira.

 

Ukoliko vam šaljemo promidžbene poruke putem e-pošte, možete isključiti primanje bilo kakvih daljnjih promidžbenih poruka klikom na funkciju “odjavite se” ili “unsubscribe” u e-poruci. Također, možete u bilo kojem trenutku iskoristiti svoje pravo odjave tako da s nama stupite u kontakt na adresu info@podcastinkubator.com i navedete sljedeće informacije: vaše ime, adresu e-pošte, kontakt telefonski broj, promidžbene poruke koje želite isključiti od primanja.

 

Dijeljenje s trećima

Kako bismo si olakšali učinkovito korištenje vaših podataka i osigurali vam najbolji sadržaj i / ili usluge, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima.  Međutim, to je moguće samo u sljedećim slučajevima:

 

 • S dobavljačima, izvođačima i zastupnicima: s vremena na vrijeme možemo uključiti ili zaposliti druga poduzeća i pojedince da za nas obavljaju određene poslove.

 

Navedene osobe imat će pristup samo vašim osobnim podacima za potrebe obavljanja njihovih funkcija, a koje ne smiju koristiti ni u koje druge svrhe. Ti primatelji morat će poštovati ugovorne obveze o privatnosti i povjerljivosti.

 

 • Ispunjenja zakonske obveze: pristup vašim podacima omogućiti ćemo vladinim tijelima ili tijelima za provedbu zakona ako utvrdimo, isključivo na temelju vlastite procjene,  da smo zakonski obvezni tako postupiti.

 

IP adrese i kolačići

Možemo prikupljati podatke o vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača, za upravljanje. Riječ je o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja naših korisnika koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

 

Iz istog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na vašem uređaju, možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge. Za više informacija o korištenju kolačića na internetskoj stranici pogledajte našu Politiku o korištenju kolačića (https://podcastinkubator.com/kolacici/ )

Ako se vašim računalom služe druge osobe, savjetujemo vam da ne odabirete ponuđenu opciju “zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

 

Gdje pohranjujemo i obrađujemo vaše osobne podatke

 

Kao što je objašnjeno u odjeljku “Dijeljenje s trećima”, dijelimo vaše osobne podatke sa sljedećim osobama:

 

 • S dobavljačima, izvođačima ili zastupnicima kao trećim stranama: ukoliko koristimo dobavljače, izvođače ili zastupnike kao treću stranu, vaši osobni podaci ostaju pod našom kontrolom te zadržavamo kontrolu kako bismo osigurali da su vaši osobni podaci primjereno zaštićeni.

Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovom Politikom.

 

Sigurnost podataka

Iako ćemo učiniti sve kako bi zaštitili vaše osobne podatke, slanje informacija putem interneta nije u potpunosti  sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost vaših osobnih podataka koji se šalju na internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na vašu vlastitu odgovornost. Jednom kada dobijemo vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo onemogućili neovlašteni pristup, promjenu, brisanje ili prijenos navedenih osobnih podataka.

 

Vaša prava. Kako možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše osobne podatke?

Prema važećim propisima o zaštiti osobnih podataka imate sljedeća prava:

 

 • Pravo na pristup i dobivanje kopije vaših osobnih podataka koji se obrađuju: Imate pravo tražiti potvrdu da li obrađujemo ​​bilo koji od vaših osobnih podataka. U slučaju kada obrađujemo vaše osobne podatke, možete ostvariti pristup vašim osobnim podacima i određenim informacijama o tome kako ih obrađujemo. U određenim slučajevima možete zatražiti da vam pošaljemo kopiju vaših podataka u elektroničkom obliku. U nekim situacijama, imate pravo zatražiti prijenos vaših osobnih podataka.

 

 • Pravo na ispravak vaših osobnih podataka: Ukoliko dokažete da osobni podaci koje posjedujemo o vama nisu točni, možete zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka koje se na vas odnose

 

 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav“): U određenim okolnostima imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na vas odnose. Zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji se na vas odnose možete podnijeti u bilo kojem trenutku, a Podcast Inkubator će procijeniti da li vaš zahtjev za brisanjem treba odobriti. Pravo na brisanje  uvjetovano je zakonskim pravima ili obvezama koje možda moramo poštivati radi zadržavanja podataka. U slučajevima kada, sukladno zakonu, utvrdimo da zahtjev za brisanjem vaših osobnih podataka treba odobriti, Podcast Inkubator će to učiniti bez nepotrebnog odgađanja.

 

 • Pravo na ograničavanje ili prigovor na obradu vaših podataka:  U određenim okolnostima imate prvo ograničiti obradu vaših osobnih podataka ili prigovoriti na određenu obradu podataka iz razloga koji su relevantni za vašu situaciju.

 

U svrhu ostvarivanja vaših prava, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu info@podcastinkubator.com

 

U opsegu u kojemu obrađujemo vaše osobne podatke na temelju Vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade provedene na temelju vaše privole prije njezina povlačenja.

U pogledu obrade vaših osobnih podataka također imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu  lokalnog tijela za zaštitu osobnih podataka države vašeg uobičajenog prebivališta, mjesta vašeg rada ili zbog potencijalnog kršenja vaših prava.

 

Izmjene Politike 

Odredbe ove Politike mogu se povremeno mijenjati. Objaviti ćemo sve bitne izmjene ove Politike putem odgovarajućih obavijesti na ovoj internetskoj stranici ili ćemo vas obavijestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.

 

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku možete poslati na adresu Slavonska avenija 50, 10000 Zagreb, Hrvatska, te na sljedeću adresu elektroničke pošte info@podcastinkubator.com.