U jubilarnoj 50. epizodi Podcast Inkubatora kod Marka Petraka je gostovala Anja Alavanja-Romac – poznata hrvatska televizijska novinarka, urednica i voditeljica koju posljednjih godina gledamo na Novoj TV. Većina je Anju upoznala još davne 2003. godine kada je sudjelovala u prvom hrvatskom reality showu – Story Super Nova, koji se emitirao upravo na Novoj TV.

Anja je već tada oduševila i žiri, ali i javnost, svojom simpatičnošću, spontanošću i elokventnim riječnikom – vještinama i kvalitetama koje su potrebne za posao TV voditeljice. Anjine kvalitete je prepoznala i Nova TV koja joj je odmah nakon šoua ponudila stalan poslovni angažman.

Karijera ju je odvela i na poziciju novinarke i voditeljice, a kasnije i glavne urednice glazbenog TV kanala CMC. Alavanja-Romac je nekoliko godina provela i na specijaliziranom sportskom TV kanalu Fight Channel, gdje je vodila i uređivala nekoliko “news” emisija i sportskih magazina. Tamo je i upoznala Petraka te su nekoliko godina uspješno surađivali.

“Voljela sam raditi na Fight Channelu, borci su zahvalni gosti”

Poslovni put se u Anjinom slučaju u potpunosti zatvorio kada se 2016. nakon 12 godina vratila na Novu TV u projektu “Zdravlje na kvadrat”.

“Na Fight Channelu mi je bilo super. Ljudi imaju neke predrasude prema borcima, možda se nekada neke i ostvare. Neki možda nisu provodili previše vremena u obrazovanju, ali to je i normalno jer se radi o sportašima koji dane provode po dvoranama. Ali moram naglasiti da su borci toliko disciplinirani, toliko točni. U pravilu nikada nisu kasnili za razliku od glazbenih zvijezda. Bili su disciplinirani i odgovorni. To mi se kod njih jako svidjelo. Ukupno govoreći, voljela sam jako raditi na Fight Channelu. A i prijateljice su se tada šalile da su ljubomorne jer sam imala prilike raditi na svim tim eventima gdje su se natjecali goli muškarci”, našalila se Anja prepričavajući svoja iskustva s Fight Channela.

“Severina ima poseban status”

Upitana tko ju je najviše oduševio iz glazbene industrije, gdje je kao urednica CMC-a provela značajan dio karijere, Alavanja-Romac odgovara:

“Sevka ima definitivno poseban status, uvijek je ugodno s njom raditi i sve je na profesionalnoj razini. Zato toliko dugo i traje ta žena. Kada se nešto dogovoriš s njom ili njezinim menadžmentom, ona dođe kada treba, odradi što treba, nikada se ne žuri, uvijek je susretljiva. Meni je ta ženska uvijek bila super i s njom raditi je uvijek bilo ugodno iskustvo. A Rozga, ona je tipičan primjer te splitske ekipe. Draga je i topla. Kada sam jednom prilikom razgovarala s Nikšom Bratošem i pitala sam ga tko je po njemu najveći na našoj estradi, odgovorio mi je: Tajči i Severina. Razlog je bio taj što su obje velike radnice. One konstantno u sebe ulažu, idu na satove plesa, treniraju koreografije, vježbaju tijelo, treniraju glasnice. Ne možeš spavati do 12 i očekivati da ćeš biti uspješan…”

Voditeljica i novinarka vrlo uspješno “žonglira” između privatnog i poslovnog života. Majka je dvoje djece, a upravo u toj ravnoteži vidi svoj najveći životni uspjeh.

“Ravnoteža između privatnog života i posla mi je najbotnija stvar u životu. Ako uspiješ u tome, to je najveća životna sreća. S tim da bih obitelj uvijek stavila na prvo mjesto. Ali ponovno to sve ne dolazi slučajno. Često me pitaju u tim intervjuima u ženskim magazinima kako uspijevam posložiti sve. Često sam morala žrtvovati poslovni život kako bih imala više vremena za djecu i obitelj. Naravno imala sam neko zaleđe u svom mužu. Ukupno govoreći baš se smatram sretnicom.”

“Bitno mi je vježbati nekoliko puta tjedno, volim se zdravo hraniti. Nisam posebni frik, ali pazim na to i pazim da mi djeca jedu zdravo. Treća stvar u posljednje vrijeme kojom se bavim jest vlastita nadogradnja. Dva ili tri puta godišnje uvijek upišem neko doškolovanje ili neki tečaj. Posljednje sam pohađala tečaj govorništva što je bitno i za moj posao. Ne volim stagnirati, najgore mi je kad se osjećam da dovoljno ne ulažem u sebe! U Hrvatskoj ponuda nije baš posebna. Rekla sam sama sebi da ću do kraja godine ponovno nešto upisati. Tko zna, možda će to biti nešto potpuno van mojih okvira!”, zaključila je Alavanja-Romac otkrivši na što planira staviti fokus u narednim godinama.