Podcast broj 49 došao je na vrata, a u MiS Studio uletjela je gošća koju su tražili brojni gledatelji Podcasta. Ratko Martinović tako je ugostio Alex Milinković – svestrano zaštitno lice Enter Radija i Shoostera, bivšu atletičarku i današnju fitness rekreativku, te uvijek agilnu partijanerku. Je li na pomolu nova velika era elektronske glazbe, zašto su strani producenti suvremeniji od hrvatskih i postoje li nadareni kreativci na našoj sceni teme su koje su obrađene kroz gotovo dvosatni razgovor.

Kako dame ne pitamo za godine taj ćemo dio preskočiti. Alex je rođena u Bjelovaru i u svojoj mladosti poharala je atletske terene diljem Hrvatske osvojivši preko 50 medalja u srednjoprugaškim disciplinama. Današnja pasija joj je Savski nasip u Zagrebu gdje i dalje neumorno nastavlja hobi koji se očito pretvara u cjeloživotnu praksu.

Široj publici najpoznatija je kao komunikativna i uvijek vedra voditeljica Entera, radija koji promovira elektronsku glazbu i scenu. Tako se ne trebate začuditi ako je u istom danu čujete u jutarnjem programu, a onda kasno navečer s Poljuda gdje uživo prenosi Ultru Europe. Karijeru je započela na Anteni Zagreb, no Enter je Alex i Alex je Enter. A isto bi netko mogao reći i za Shooster, gdje krasi stotine jumbo plakata diljem Hrvatske kao zaštitno lice brenda. Stoga ne čudi što je veliki ljubitelj tenisica.

“Facebook i dalje drži kvalitetu, Instagram je ograničen”

Podcast je započeo s Bjelovarom i famom malog grada s velikim brojem poznatih ljudi. I fokusom na Zdravka Mamića. Ratko je brzo prebacio temu i osvrnuo se na fenomen društvenih mreža, začuđen što današnji klinci favoriziraju neke druge platforme nego neke starije generacije.

“Klinci ti danas ne vole ništa, nikakve preduge statuse. Samo daj fotku, oni će ti kliknuti Like i to je to. Facebook ipak za razliku od Instagrama ima tu neku određenu kvalitetu. Možeš pročitati dobar tekst, pregledati dobar video… Instagram je tu dosta ograničen”, smatra Alex.

“Energija ljudi je naše gorivo”

Radoholičarstvo služi kao dobro pogonsko gorivo, no tempo i energija koje voditelji na Enteru nose u eter bili su razlog za Ratkovo pokretanje teme o tome što uzimaju voditelji koji su 24/7 nasmijani i dobro raspoloženi, je li u pitanju cuga, kofein ili nešto treće. Poljudski spektakl bio je okvir za raspravu.

“Ultra u Splitu je možda i najljepši trenutak u mojoj radijskoj karijeri. Stajala sam nasred Poljuda, oko mene je bilo na stotine tisuća ljudi… Ta energija mladih koji prolaze pored tebe i ta njihova energija – to je najbolja cuga na svijetu!”

“Kad imaš svakodnevne nastupe, potreban je asistent”

Raspravu o srazu komercijalne i ‘underground’ elektronike pojačalo je pitanje o kreiranju setova. Rade li to sami DJ-evi, odakle im uz sve silne nastupe vremena i za produkciju, preslušavanje tisuća singlova, vježbanje i umiksavanje – ili im to radi netko drugi?

“To je tema koja se uvijek provlači. Čula sam recimo od frenda za Dixona, Solomunovog ‘back-2-back’, da ispod sebe ima par DJ-eva koji mu stalno kopaju mjuzu. Vjerujem da svi oni imaju neke svoje asistente. Neću ih braniti, ali imaš toliko nastupa, neispavan si, bez koncentracije… Ne znam ni kako u teretanu stignu.”

Kako se prošlo kroz desetke različitih tema, pozivamo vas da u svakom slučaju pogledate Podcast, a Alex želimo sve najbolje u njezinoj daljnjoj karijeri.

Čitav PODCAST pogledajte na vrhu ovog članka u našem “playeru” ili na našem službenom YouTube kanalu (usput se besplatno pretplatite :))