Podcasti uživo se nastavljaju, a na red je došla i prva LIVE degustacija. Gost novog Podcasta Ratka Martinovića bio je Vedran Knežević dok su obojica uživali u prezentaciji Artemisie Absinthium, legendarnog češkog absinta s terpenima. Originalna receptura motivirala je Ratka i Vedrana na dvosatni razgovor o brojnim društvenim aktualnostima i putovanjima diljem svijeta, pošto je Knežević jedan od osnivača hrvatskog ‘Jungle Tribea’, turističke agencije poznate po nešto drugačijim putovanjima.

Danijel Dragojević otvorio je podcast prezentacijom dvaju vrsta absinta s terpenima, jedinog pića koje ima halucinogene karakteristike i po tome se razlikuje od stotina ‘absinta’ koji sadrže isključivo aromu, boju, miris i alkohol, bez prave absintske značajke u kojoj je alkohol tek tercijaran i služi isključivo kao sredstvo opuštanja za djelovanje terpena.

“Absint je legalna droga”

“Artemisia Absinthium je zapravo legalna droga” – zaključak je degustacije nakon koje su kušanjem zelenog i bijelog absinta sugovornici bili u svojevrsnoj absintskoj atmosferi, znatno različitoj od alkohola ili kanabisa. Danijel je kroz dvadesetak minuta prilično iscrpno obrazložio i prezentirao sve o absintu, a ovo je samo početak degustacijske prakse u kojoj će se promovirati svi koji imaju ovako unikatan i kvalitetan proizvod.

Vedran i Ratko Podcast su otvorili s aktualnim temama, poput uvođenja eura i Katalonije.

“Oni koje sam ja susreo prilično su afirmativno govorili o Španjolskoj, nisu bili separatisti… Jedan puta u životu sam opljačkan i to je bilo baš u Barceloni – možda je malo previše policija popustljiva.”

Ratko je nadodao da je osnovna razlika Madrida i Barcelone to što u glavnom gradu Španjolske zbog viška policije nema i viška imigranata po ulicama koji su, unatoč političkoj korektnosti, očigledan uzročnik kriminala.

“Na Zanzibaru žive Zanzibarci!”

“Kinezi i Japanci se ne vole. Možda Kinezi nemaju taj pogled s visoka kao Japanci prema njima, ali se jednostavno ne vole. Možda i bez argumenata da su bolji ili nešto, ali generalno ih ne vole.”

Ovu temu potenciralo je pitanje gledatelja o Japanu i Aziji, a rasprava se nastavila u smjeru mentalnog sklopa Azijata koji su od najmanjih nogu učeni tradicijski i religijski da se svako dobro dobrim vraća – pa im je kompletan svjetonazor baziran na karmičkom principu.

“Azijati ne podnose dobro alkohol. Neki enzim je navodno u pitanju. Ali evo, čuo sam na Internetu i moram to detaljnije istražiti… Kinezi navodno ne piju ni mlijeko.”

Ratko i gledatelji počeli su potencirati i priču o Sjevernoj Koreji. “Je li se itko kupao u onom svetom Kimovom jezeru?” –  Vedran je odgovorio negacijom pa su nastavili komentirati najintrigantnije države svijeta među koje su svrstali Butan i Etiopiju.

“150 dolara ti je dnevna viza. U to ti je uključeno sve – spavanje, ture, hrana… U to je uključeno sve. Ali evo Zanzibar, to je jedino mjesto gdje bih se mogao zamisliti jednog dana na plaži.”

‘Tko živi na Zanzibaru?’

“Zanzibarci!”

Čitav PODCAST pogledajte na vrhu ovog članka u našem “playeru” ili na našem službenom YouTube kanalu (usput se besplatno pretplatite :))