Andrea Andrassy, jedna od najpopularnijih kolumnistica na domaćoj medijskoj sceni, rasprodala je četiri izdanja svoje prve knjige, zbirke kolumni Dnevnik gradske cure, koje svakog utorka objavljuje i na portalu Index.hr. Svestrana Andrea diplomirala je financije na Ekonomskom fakultetu, a osim pisanjem bavi se i prevođenjem te digitalnim marketingom.

U Podcast Inkubatoru s Deom Redžić pričala je o zaluđenosti poslom, putovanjima, frajerima i neostvarenim planovima.

Kakvi dečki joj uletavaju i uletava li ona njima?

“Puno puta otišla bih na poslovni sastanak, pa bih brzo shvatila da s tipom zapravo sjedim na kavici, a umjesto o poslu on mi priča o svom automobilu. Jednom sam s likom dva sata raspravljala o strategijama, dala sam mu hrpu savjeta i mogućnosti, a on mi je u mejlu zahvale napisao da imam jako lijepe oči. To nikada ne bi napisao muškoj osobi u poslovnoj komunikaciji. O tome sam napisala i kolumnu. Ne izlazim vani, prilično sam introvertirana, iako se možda ne čini tako. Ponekad me od gužve ulovi i napadaj panike. Najčešće mi uletavaju pijani frajeri, dođu do mene i kažu samo: Andrea Andrassy. Generalno, nisam bezobrazna prema njima, iako sam nekad bila. Mnoge žene se žale kako im frajeri ne uletavaju, ali nisu osvijestile činjenicu koliko su odvratne kada im netko uleti. Treba hrabrosti da se uleti curi”, kaže Andrea.

Trenutno nije u vezi i kaže da uživa biti solo.

“Kada se zaljubim, pretvaram se u pravu hrvatsku kućanicu, kuham, perem i volim svog čovjeka. U tom slučaju, pati moj posao. Trenutno mi je jako lijepo biti solo. Ako se desi, ok, ali ne tražim frajera pomahnitalo.”

Tvrdi da je ne diraju uvrede u komentarima ispod tekstova, jer oni više govore o nezadovoljstvu osobe koja ih piše.

“Kolumne su kreativni ogoljeni moment mene i pišem ih pod svojim imenom svakog utorka. Jednostavno ne mogu dati respekt nekome tko me vrijeđa pod nadimkom šarena gibanica.”

Željela bi da ima više vremena za predavanje studentima i otkriva kako im se prije prvog susreta predstavlja s posebnim disclaimerom na kojem piše “Ja nisam glupa”.

“Studenti me znaju s televizije kao osobu koja se na tv-u maskirala u Shakiru i koja ide po eventima. Tu se javlja onaj moment: tko je sad ova, ti ćeš meni nešto predavati.
Takva je generalna percepcija, ja sam na van osoba koja nije podobna da nešto predaje na fakultetu. To je katastrofa, ali bolje je odmah u startu raščistiti stvar i objasniti ljudima tko si i što si, bez skrivanja. Zato im napišem kratki uvod da nisam glupa i da se jako dugo bavim digitalnim marketingom.”

U svojoj posljednjoj kolumni obradila je opasan trend koji se uslijed utjecaja društvenih mreža pojavio među tinejdžerima.

“Primijetila sam da tinejdžeri koji se žele slikati sa mnom bježe iz kadra. Snimaju selfije, ali ne žele svoje lice na njemu ili se prekrivaju rukama. Pitala sam ih o čemu se radi, zašto se skrivaju. Odgovorili su mi kako ne žele biti na fotografiju jer su ružni. To je prestrašno, pokušala sam ih educirati, govorila sam im da tako neće imati nijednu uspomenu. Shvatila sam da sam i ja dio problema jer me curice gledaju fotošopiranu i razvijaju komplekse. Pisala sam o tome i objavila svoju najružniju fotku na Instagramu. Htjela sam pokrenuti kampanju s hashtagom #ijasamružnić, ali vjerujem da mnoge slavne ljepotice u Hrvatskoj taj projekt ne bi podržale. Nina Badrić možda bi, ali Jelena Rozga… Ma nema šanse da bi Jelena Rozga za sebe napisala da je Ružnić.”

Andrea je na kraju objasnila i tko su hrvatski influenceri, kako se kupuju followeri na društvenim mrežama i može li se od tog posla uistinu dobro živjeti.

Čitav PODCAST pogledajte na vrhu ovog članka u našem “playeru” ili na našem službenom YouTube kanalu (usput se besplatno pretplatite 🙂