Podcast Inkubator #57 MiS Studio napunio je gomilom pozitivne energije – “Bosanski Indiana Jones” i arheolog o kojem svatko ima vlastito mišljenje, Semir Osmanagić! U tri je sata otvorio brojne intrigantne teme, predstavio veliki broj knjiških naslova i najavio fantastična predavanja u Egipat i Izrael, otvorena za širu publiku.

Kultni arheolog koji godinama mijenja povijesne udžbenike i duboko uvriježene dogme i komplekse manje vrijednosti autohtonih civilizacija ovih područja svoje gostovanje na zagrebačkom Mysticu iskoristio je da dođe i u Podcast inkubator. Čovjek koji je Visoko pretvorio u turističku meku i za čiji rad svatko ima komentar tipični je primjer Bosanca i Sarajlije prošao je kroz razne teme uz dozu humora, do sada neotkrivenih stvari i desetke pitanja koje ste ostavili u komentarima.

Semir o upoznavanju sa svojom današnjom suprugom

Ratko je u početku otvorio temu relativno dugog procesa početka iskopavanja i problema na koje arheolozi u Visokom nailaze.

“Takve stvari istražuju se decenijama i iz svega je postalo jasno da ljudi ne razumiju što je to arheološko istraživanje. Plus na sve to – Bosna je najsiromašnija zemlja u Europi uz ogromnu stopu korupcije. Tada sam shvatio da moramo pronaći neka drugačija rješenja…”

Zatim se nastavilo razgovarati o pozadini otkrića i prvoj press konferenciji koja je za zadatak imala objavu senzacionalnih vijesti.

“Samo jedna novinarka državne agencije željela je doći na moju prvu konferenciju. Pred 250 predstavnika svih medija očekivala je da će biti riječ o nekom starijem čovjeku koji senzacionalno pred kraj svog života želi objaviti najveću vijest. Tamo je dočekala mlađeg čovjeka … Kada se vratila svi su je pitali je li taj čovjek pričao gluposti … Ta novinarka Sabina današnja je moja supruga!”

“Iz piramide izlaze skalarni valovi, brži od brzine svjetlosti”

Ratko je zatim otvorio pitanje famoznih zraka koje izlaze iz vrha piramida, bilo u Meksiku ili u Visokom.

“Svi su potvrdili isti fenomen – 28 kHz s vrha piramida … Električni valovi najznačajnije su otkriće, Gogo Marjanović objavio je otkriće Teslinih skalarnih valova. Zašto su oni bitni? Jer im je brzina daleko brža od brzine svjetlosti.”

Širenje pozitivne energije svakako je ono što propagira i Semir svojom pojavom, a i Visoko turističkom ponudom.

“Daniken nije motiviran egom”

“Mi smo okrenuti prema nečemu pozitivnom. Sve je otvoreno, uvijek je lijepa atmosfera. Bosna je zemlja ekstrema, a ovo je ekstrem pozitive.”

O izostanku podrške brojnih alternativnih autora i arheologa, Semir je istaknuo Danikena kao legendu i pionira brojnih teza i tematika.

“Problem brojnih istraživača i autora je ego. Daniken nema ego, doduše malo je stariji, ali je jako pristupačan i draga osoba.”

Čitav PODCAST pogledajte na vrhu ovog članka u našem “playeru” ili na našem službenom YouTube kanalu (usput se besplatno pretplatite :))