Netom prije velikog koncerta u Tvornici uz prilično bizarnu i odličnu postavu izvođača, Podcast Inkubator je u 89. izdanju ugostio osječkog repera Kandžiju. Sukladno njegovom stilu i opusu teme su uključivale presjek karijere, kultno gostovanje u RTL-ovoj emisiji uz Lidiju Bačić a.k.a. Libiju, te ‘mače’, odnosno tigra koji je Stjepka Galovića natjerao na strateško povlačenje i angažman ljudskog dublera.

“Volim Osijek najviše, al ako nešto nije kako treba neću reći obrnuto. Ella Dvornik tako veli da je bila u Osijeku i ne može vjerovati kako su tamo sve normalni ljudi, ima pametnih. Dobro da nije napisala da tamo ne jašu konje i da imamo struju. Ja sam se prenerazio. I pazi, ljudi joj se zahvaljuju – kao hvala ti Ella što si bila. Kao najgori kmetovi! Jadni mi! Ja htio njoj pisati da obriše to. To pokazuje da znanje o Slavoniji ne prelazi nivo neke nasumične reportaže.”

Stanje Hip Hop scene u Slavoniji je možda i ekvivalentno tim ekonomskim pokazateljima, iako talenata uvijek ima i samo im je potrebno malo pomoći u pristupu kanalima promocije i izdavaštva.

“Moj prvi demo sam izdao bez izdavača. Internet sam pratio u Internet kafeu, dok su drugi igrali igrice. Došao sam u Zagreb uz Edu, Wooa i Sašu iz TBF-a, demo u rukama… I svi me odbili, ne znaju me i nisu čuli za mene. Izdao sam album sam i snimili smo spot za ‘Blato’. Tri godine sam čekao, glupa natezanja, sastanci na kojima se ništa ne dogovorimo, a jedino što me zanima je da album izađe. Imaš pjesme gotove i izbaciš singl nakon dvije godine.”

TV gostovanje na RTL-u u jednoj od glazbenih emisija uz komentiranje tuđih spotova i ‘Back2Back’ s pop zvijezdama glazbene scene ipak mu je neponovljivo iskustvo.

“Producentica nas je zvala i ona treba pomoć u nekoj emisiji o glazbi. Ajd dečki pomozite, izvest ćete pjesmu ‘Donji Miholjac’, bla bla bla. I taj dan ja Toksari šaljem da ne bih išao, ali me on nagovorio zbog izvođenja pjesme. Ok, idemo! Ipak naravno u startu doznajemo da ne izvodimo stvar. Kad ono, pojavljuje nam se u studiju Lana Jurčević… Ono Lidija Bačić… Ono Jelena Rozga, došla žena avionom pa kasni! A Lidija je inače, to jednostavno moram reći, ona veća od mene, ramena kao da će te prebiti! Velika je! Sorry što ti rušim svijet… A ja Toksaru molim da šuti, da što manje pričamo. Jedino Bebek, legenda, on je dobar.”

Zatim se pričalo o snimanju spotova, naročito za posljednji album na kojem su video uraci podjednako dobri i kao same pjesme. Izuzev bakica koje štrikaju i Đure u Parizu, top tema definitivno je ‘mače’, odnosno tigar u istoimenom spotu.

“Ne možeš ti više tigra u auto natjerati. I odmaramo mi. Boris i vlasnik tigra pričaju u toj pauzi petnaest minuta o tome što ti tigar sve može napraviti. I to nije mali tigar! Nemoj ti to misliti. Kažem ja njima – vi meni objašnjavate kako me može ubiti i ja to moram sad snimati? On sve što je manje od njega vidi kao plijen, malo dijete recimo. I nabrajanje traje. Kreće sad snimanje, a oni meni u krilo piletinu i vele – neće ti ništa! Ja rekoh neću! I Boris uleti i veli da će on. Svaka ti čast. A vlasnik nije bio za to. Zeznuto ga je bilo i naći, a već je i glumio u par spotova. Nije to ilegalno, ali je negdje u sivoj zoni. I na kraju je Boris to odradio, iako se izvlačio da mu je moje odijelo malo. Nije mu bilo svejedno, gubio je boje, ali je stvarno to i napravio. Tigar grickao piletinu!”